Министерският съвет одобри изменение на договора за добив на подземни

...
Министерският съвет одобри изменение на договора за добив на подземни
Коментари Харесай

МС одобри изменение на концесионния договор за находище „Ливаде”

Министерският съвет утвърди изменение на контракта за рандеман на подземни благосъстояния от находище „ Ливаде ”, Софийска област.

Съгласно признатото решение срокът на концесията ще бъде продължен с 30 години. Концесионерът стимулира настояването си с съществуването на оставащи ресурси в находището, които биха останали неиззети.

Министерският съвет промени и обсега и размера на дължимата от концесионера банкова гаранция, която към този момент ще обезпечава осъществяването на всички договорни отговорности и условия за реализиране на концесията. До момента концесионерът е предоставял нужната банкова гаранция в сходство със старите правила, годни към датата на сключване на контракта. Актуализират се и договорните клаузи, регламентиращи контролните пълномощия на министъра на енергетиката, както и отговорността на концесионера при несъблюдение на договорни отговорности.

С днешното си решение Министерският съвет позволи правата и отговорностите по предоставената концесия да бъдат трансферирани от „ Хеликс ” ЕООД на „ Ойровер ” ЕООД. Такава опция е регламентирана в Закона за подземните благосъстояния.

Концесионният контракт за находище „ Ливаде ” е подписан през 2007 година за период от 20 години. От него се добиват индустриални минерали.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР