Министерският съвет одобри допълнителни финансови средства към вече определената план-сметка

...
Министерският съвет одобри допълнителни финансови средства към вече определената план-сметка
Коментари Харесай

Правителството допълни план-сметката за изборите с близо 6,5 млн. лв. за видеонаблюдението

Министерският съвет утвърди спомагателни финансови средства към към този момент избраната план-сметка за осъществяване на изборите. Тази план-сметка се добави с 6 444 735 лева за техническото обезпечаване на видеозаснемането и видеонаблюдението след края на изборния ден. Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров.

Министър Тодоров уточни, че средствата ще послужат освен за доставка на механически устройства, а също и за информационна съгласуваност, създаване на система за ръководство и видеоизлъчване и снимане, както и следващо предпазване на записите. 

С това бюджетът, обособен за организация на предварителните парламентарни избори, става близо 93,5 млн. лева

" Предложеното решение е основано както на лична разработка от " Информационно обслужване ", по този начин и на прилагане на подготвени решения на телеком операторите и на международни снабдители на облачни услуги. Допълнение на план-сметката се прави, тъй като в в началото избраната не бяха включени дейностите по видеонаблюдение и видеозаснемане ", посочи министърът.

Георги Тодоров добави, че ще бъде построен специфичен интернет уебсайт, където ще бъде обезпечена сигурността на предаваната информация. Той напомни, че следва Централната изборна комисия да излезе с методически инструкции по отношение на това по какъв начин тъкмо би трябвало да се реализира видеонаблюдението и излъчването, а задължението на Министерския съвет е само да обезпечи техническото застраховане на процесите.

На 3 февруари служебното държавно управление утвърди план-сметката в размер на 87,7 млн. лева за реализиране на дейностите, свързани с провеждането на идните избори за народни представители, планувани за 2 април.

Как тъкмо ще се снима фактическото преброяване на бюлетините би трябвало да стане ясно след излизане на методическите инструкции от страна на ЦИК.

 

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР