Министерският съвет одобри днес позицията на България за участието в

...
Министерският съвет одобри днес позицията на България за участието в
Коментари Харесай

Одобрена е позицията на България за участие в неформалното заседание на Съвет „Правосъдие и вътрешни работи”, част „Правосъдие“

Министерският съвет утвърди през днешния ден позицията на България за присъединяване в неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз „ Правосъдие и вътрешни работи ”, част „ Правосъдие‘, което ще се организира на 27 януари в Стокхолм.

Министрите ще обсъдят тематиката за правосъдното съдействие в битката против проведената престъпност. Тя ще съставлява продължение на полемиката за достъпа до електронни доказателства като прийом за възстановяване на противодействието против трансграничната проведена престъпност, която ще се организира по време на Неформалния съвет ПВР в част „ Вътрешни работи “ (на 26 януари 2023 г.).

За задачите на битката против проведената престъпност Европейският съюз непрестанно поставя старания за развиване и разширение на опциите на правосъдните и правоохранителните органи. В този подтекст се чака през тази година Комисията да показа законодателно предложение за инструмент за трансфер на наказателни производства. Понастоящем производствата могат да се трансферират сред страните членки въз основа на конвенциите на Съвета на Европа, само че съществуващата правна рамка е прекомерно фрагментирана. Освен това основна роля за подпомагането на ефикасното правосъдно съдействие има организацията Евроюст – посредством съгласуване на следствията и наказателното гонене на тежки трансгранични закононарушения.

В рамките на Неформалния съвет ПВР ще се организира и работен обяд, по време на който министрите ще обсъдят наказателното гонене на тежките интернационалните закононарушения в Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР