Министерският съвет на Република България прие решение за приемане на

...
Министерският съвет на Република България прие решение за приемане на
Коментари Харесай

Приет е Актуализиран проект за инвестиционен разход „Модернизация на танк Т-72 за нуждите на танковите формирования на Сухопътни войски“

Министерският съвет на Република България одобри решение за приемане на Актуализиран план за капиталов разход, обвързван с реализация на план „ Модернизация на танк Т-72 за потребностите на танковите формирования на Сухопътни войски “.

Танковете остават основополагаща единица, върху която се образува бойната мощност на формированията на Сухопътните войски. Като главно средство за поразяване на противниковите танкове и бойни бронирани машини, те би трябвало да имат качества за привеждане в подготвеност в къс период, акуратност, далекобойност, усъвършенствана подвижност, живучест, оперативна дегизировка и самостоятелност.

С реализацията на плана се цели превъзмогването на софтуерното закъснение на танковите формирования във връзка с системите за ръководство на огъня, защитеност на връзките и ситуационната информираност.

Актуализираният план за капиталов разход регистрира нуждата от доставка, монтаж и интеграция на КВ/УКВ радиостанции с вграден криптомодул.

Изпълнението на плана ще способства за реализиране на оперативна съгласуемост на силите и средствата както в народен, по този начин и в съюзен формат. Това от своя страна ще докара до осъществяване на поетите съюзни задължения на Република България във връзка с груповата система за сигурност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР