Министерският съвет на Република България прие решение за определяне наличие

...
Министерският съвет на Република България прие решение за определяне наличие
Коментари Харесай

МС прие решение за определяне наличие на основен интерес, свързан с реализация на обществена поръчка за „Придобиване на ЗУР за многофункционални модулни патрулни кораби на Военноморските сили“

Министерският съвет на Република България одобри решение за установяване съществуване на главен интерес, обвързван с реализация на социална поръчка за „ Придобиване на зенитно-управляеми ракети (ЗУР) за многофункционални модулни патрулни кораби на Военноморските сили “.

Зенитно-управляемите ракети са главно въоръжение на корабите, които се получават по подписания през 2020 година контракт с предмет „ Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили “. Патрулните кораби са основополагаща единица, върху която се образува бойната мощност на Военноморски сили. Защитата на морския суверенитет се обезпечава извънредно дейно посредством потребление на зенитно-управляеми ракети чиято зона на влияние разрешава бързо противопоставяне на закани на дребни и междинни дистанции и с висока акуратност. Зенитно-управляемите ракети са главно средство за противовъздушна защита на кораба или група кораби, както и на обекти от бреговата инфраструктура.

С реализацията на публичната поръчка се цели придобиване на зенитно-управляеми ракети за обезпечаване на боеспособността на новопридобиваните кораби и обезпечаване на ефикасното им потребление както в народен, по този начин и в съюзен формат. Това ще докара до осъществяване на поетите съюзни задължения на Република България във връзка с груповата система за сигурност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР