Министерският съвет е подготвил всички документи за обжалване на решението

...
Министерският съвет е подготвил всички документи за обжалване на решението
Коментари Харесай

Кабинетът ще обжалва решението на ВАС за Пирин

Министерският съвет е подготвил всички документи за обжалване на решението на тричленния състав на Върховния административен съд (ВАС), с което беше анулирана смяната на проекта за ръководство на народен парк " Пирин ". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред в. " Сега ".
Миналата седмица той съобщи, че в случай че кабинетът загуби дефинитивно делото, " аз ще се върна в Бургас, ще отида на бургаския мост, ще си закача една релса на врата, ще скоча и ще се удавя ". Вчера обаче дефинира това желание като " малшанс ". " Предайте на зелените, че всичко, което не би трябвало съгласно тях да бъде направено, е направено. Малшанс е да ме видите по какъв начин ме ядат рибите и раците под бургаския мост ", съобщи водачът на НФСБ.
В последните дни на предходната година държавното управление направи изменение в проекта за ръководство на народен парк " Пирин " и позволи построяването на нови ски писти и уреди в границите на предпазената зона. Решението на кабинета провокира поредност от митинги и беше обжалвано пред Върховен административен съд и на първа инстанция бе анулирано. Срокът за обжалване на решението на тричленния състав на съда изтича през днешния ден.
Вицепремиерът Симеонов е измежду главните бранители на разширението на ски пистите и построяването на нови уреди и на втори въжен превоз в националния парк " Пирин ". Концесионер там е компанията " Юлен ", която съгласно премиера Бойко Борисов е благосъстоятелност на съакционера в Първа капиталова банка и ръководител на федерацията по ски Цеко Минев.
А по време на следващата кулминационна точка на дрязгите в " Обединените патриоти " водачът на " Атака " упрекна вицепремиера Валери Симеонов в лобизъм в интерес на притежателя на ски пистата в Банско. " Бяхме упрекнати, че сме някаква комбина за избавяне на " редови войник Киро ". Но доста добре си припомням интервенцията по спасяването на " редови войник Цеко ", когато в навечерието на Нова година Симеонов изнуди държавното управление - или пада държавното управление, или се приема концесията за Банско. В резултат държавното управление я одобри ", сподели тогава Сидеров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР