Министерският съвет даде картбланш за подписването на анекс към договора

...
Министерският съвет даде картбланш за подписването на анекс към договора
Коментари Харесай

Концесионерът на летище „София“ получи 10-годишна отсрочка за таксите

Министерският съвет даде картбланш за подписването на анекс към контракта за концесия на летище „ София “ с сдружението „ СофКънект “, заяви държавната осведомителна работа.

С него се дава пролонгация за заплащането на концесионната такса през първите 10 години поради пандемията от ковид. Тези такси не се опрощават, а се отсрочва заплащането им за последните 10 години от 35-годишната концесия.

С днешното решение на държавното управление се приема още, че ще бъде осъществяван годишен мониторинг и при възобновяване на икономическия баланс, считано от 2019 година, ще бъде възобновено заплащането на годишните хонорари, сподели транспортният министър Росен Желязков по време на държавното съвещание.

Кабинетът на Бойко Борисов взе решението макар апела на опозицията да се изчака. Българска социалистическа партия постоянно са били срещу концесионирането на летището, а във вторник водачът им Корнелия Нинова прикани за общ фронт против отдаването на летището за 35 години. На апела ѝ отговори само Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри вън “.

„ Демократична България “, които преди изборите се оповестиха против сключването на анекс към контракта, в този момент желаеха да не се подписва преди да бъде прегледан от анкетна комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР