Министерска конференция на тема Възстановяване на справедливостта в Украйна“ се

...
Министерска конференция на тема Възстановяване на справедливостта в Украйна“ се
Коментари Харесай

Конференция в Хага: Възстановяване на справедливостта в Украйна

Министерска конференция на тематика „ Възстановяване на справедливостта в Украйна “ се организира през днешния ден в Хага, Нидерландия . Тя е проведена от държавните управления на Нидерландия и Украйна, взаимно с Европейската комисия , а нашата страна е показана от Емил Дечев – зам.-министър на правораздаването и Борислав Ганчев – шеф на кабинета на министъра.

Участниците не престават взаимните старания за унифициране и съгласуване на дейностите по следствието на военните закононарушения в Украйна .

Делегатите обсъждаха и основаването на специфичен арбитражен съд за следствие на закононарушението „ експанзия “ . Преди дни Министерството на правораздаването разгласи за публично разискване план за изменение на Наказателния кодекс , с който закононарушението „ експанзия “ във всички негови форми става главно „ закононарушение против мира “ в Наказателния кодекс /НК/, в синхрон с Римския статут. Като отговорност за експанзия ще се търси от военните или политически водачи на страната, а не от директните участници в споровете .

Много значима част от полемиките в Хага бяха и напредъкът в активността на Регистъра на вредите и опцията за вписване на исковете на потърпевшите. Реалното обезщетяване на потърпевшите ще е и идната значима крачка по пътя към възобновяване на справедливостта за нарушавания на интернационалното право.

Конференцията завършва с приемане на политическа декларация .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР