Министърката на отбраната Кайса Олонгрен определи това като свидетелство за

...
Министърката на отбраната Кайса Олонгрен определи това като свидетелство за
Коментари Харесай

Нидерландия налива 2 милиарда евро в Украйна догодина

Министърката на защитата Кайса Олонгрен дефинира това като удостоверение за безусловната поддръжка на Амстердам за Киев.

 

Това е част от по-солидния пакет помощ, който Нидерландия ще обезпечи на Украйна идната година. Първоначално ще бъдат отпуснати 102 милиона евро за възобновяване и филантропична помощ. Средствата може да бъдат нараснали при нужда.

 

С този пакет финансовата поддръжка, предоставена от Нидерландия на Украйна от началото на войната, доближава общо към 7,5 милиарда евро, уточни Олонгрен.

 

" Най-важното за мен е, че ще предоставим още 2 милиарда евро военна помощ през идната година ", акцентира нидерландската военна министърка пред Ройтерс.

 

" Това ще продължи поддръжката ни за Украйна и ще подсигурява, че тя няма да бъде прекратена, което е извънредно значимо за Украйна ", означи Олонгрен преди идните идната седмица в Нидерландия парламентарни избори. Очаква се след гласуването на 22 ноември страната да бъде ръководена от нова коалиция, написа Ройтерс.

 

Помощта ще бъде съобразена с потребностите на Киев, безапелационна бе Олонгрен и добави, че тя може да включва усъвършенствани дронове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР