Министърката на екологията на Австралия съобщи, че правителството на страната

...
Министърката на екологията на Австралия съобщи, че правителството на страната
Коментари Харесай

Австралия не е съгласна с промяна в статута на Големия бариерен риф

Министърката на екологията на Австралия заяви, че държавното управление на страната ще лобира против предложение ЮНЕСКО да включи Големия бариерен риф в листата със застрашените обекти на международното завещание, съобщи Асошиейтед прес.

Официални представители на организацията за просвета на Организация на обединените нации и на Международния съюз за отбрана на природата разгласиха в понеделник отчет, който предизвестява, че най-големият в света коралов риф е в неволя, в случай че не се подхващат " амбициозни, бързи и непрекъснати " климатични ограничения.

Докладът, който предлага смяна в статута на Големия бариерен риф в " заплашен ", е резултат от десетдневна задача през март тази година до рифа по североизточното крайбрежие на Австралия. Той е в листата на обектите на международното завещание на ЮНЕСКО от 1981 година

Австралийската министърка на екологията Таня Плиберсек сподели, че отчетът отразява работата на предходното консервативно държавно управление на Австралия, което бе свалено от власт след деветгодишно ръководство на изборите през месец май тази година.

Тя уточни, че новото лявоцентристко държавно управление към този момент е подхванало дейности по няколко от тревожните констатации в отчета, в това число и дейности във връзка климатичните промени.

" Много ясно ще изразим мнението си пред ЮНЕСКО, че не е належащо Големият бариерен риф да бъде отличаван по този метод " с включване в листата на застрашените обекти, сподели Плиберсек пред публицисти. " Причината в предишното ЮНЕСКО да дефинира мястото като застрашено е, че са желали да видят повече вложения или дейности от страна на държавното управление, а след смяната в държавното управление тези неща към този момент са налице ", добави тя.

Новото държавно управление внесе законопроект за понижаване до 2030 година на излъчванията парникови газове с 43 на 100 под равнищата от 2005 година Предходното държавно управление се бе заело със съкращения с 26-28 на 100 до края на десетилетието.

Плиберсек сподели също, че държавното управление планува 798 милиона щатски $ за запазване на рифа и е отменило проектите на предходното ръководство да създаване на два огромни язовира в Куинсланд, които биха повлияли на качеството на водата.

" Ако Големият бариерен риф е заплашен, значи всеки коралов риф по света е заплашен. Ако този обект на международното завещание е застрашен, значи и множеството обекти на международното завещание на планетата са застрашени от климатичните промени ", сподели тя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР