Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова

...
Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова
Коментари Харесай

Лиляна Павлова ще води евролистата на ГЕРБ


Министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова ще води листата на ГЕРБ за евроизборите, разяснява се в средите на ръководещата партия.

Втора се чака да бъде някогашната екоминистърка Ивелина Василева, трета еврокомисарят Мария Габриел, а четвърти Андрей Ковачев, който е водач на депутатите от ГЕРБ/ЕНП и зам.-шеф на парламентарната група на ЕНП в Страсбург. Пета ще е Ева Майдел. Останалите досегашни евродепутати Емил Радев, Андрей Новаков и Асим Адемов отиват по-назад в листата.

В момента се води борба за първите места в листата на ГЕРБ. Мария Габриел е считана за близка до ръководителя на парламентарната група Цветан Цветанов, а Лиляна Павлова – до премиера и водач на партията Бойко Борисов.

ГЕРБ се цели за 6-7 евродепутати на изборите през май тази година.

Ако ГЕРБ завоюва и има опцията да излъчи еврокомисар, най-вероятно това ще бъде Лиляна Павлова. Мария Габриел ще отпадне макар, че тя има съществено лоби в ЕНП. Да остане евродепутат, от ЕНП натискат и за Андрей Ковачев. Той е непосредствен другар с Манфред Вебер, който беше номиниран от ЕНП за идващ ръководител на Европейската комисия. Ева Майдел също е от това обграждане връзкари.

Габриел и Майдел имат извънредно мощни позиции в Брюксел.

Мария Габриел е родена в Гоце Делчев, само че е отраснала в Хаджидимово. Преди пет години Мария Габриел, тогава още с моминското си фамилно име Неделчева, се омъжи за французина Франсоа Габриел от вътрешния кръг на ръководителя на Европейската национална партия (ЕНП) Жозеф Дол, а през днешния ден - член на кабинета на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни. Председателят на ЕНП Жозеф Дол кумува на сватбата на Неделчева и Габриел в София през 2012 година. Франсоа и Мария Габриел имат един наследник Жан-Едуар, роден през 2015 година

Мария Иванова Габриел е народен представител в Европейския парламент от групата на Европейската национална партия от 2009 година От 2012 година е зам.-председател на ЕНП Жени, както и заместник-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент. От 2014 година е началник на българската делегация в групата.

Ева Майдел, по майчина линя е с дупнешки корени.

От началото на 2017 година българската евродепутатка от ГЕРБ Ева Паунова носи семейството Майдел, тъй като се омъжва за приятеля си австрийския юрист Никлас Майдел. Той е един от 28-те най-влиятелни политици в Европа съгласно ранглиста на “Политико”. Двамата се срещат в Брюксел на вечеря, проведена от братовчед на младоженеца. И Ева, и Никлас работят основно в Брюксел имат и един наследник.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР