Министърът в оставка Ивайло Московски подарил младините си на транспортния

...
Министърът в оставка Ивайло Московски подарил младините си на транспортния
Коментари Харесай

Московски подарил младостта си на транспортния сектор, хвалят го от бранша

Министърът в оставка Ивайло Московски подарил младините си на транспортния отрасъл . Това съобщи Миролюб Столарски - ръководител на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния превоз и притежател на транспортна компания, по време на конференция в Българска телеграфна агенция.

 Управляващите се схванаха и за трите оставки
Управляващите се схванаха и за трите оставки

Главсекът Младен Маринов става вътрешен министър

Столарски атакува митинга на Николай Колев - Босия , който с гладна стачка искаше оставката на Московски. Които не работи, той не прави неточности, отбрани Столарски Московски.

 Босия си поръча първия чай с малко медец
Босия си поръча първия чай с малко медец

Битката обаче продължава

От бранша си спомнят за добрините на министъра с оставка . Дори считат, че е съдействал за понижаване на злополуките по пътищата. Московски бил бръкнал в големия стопански интерес на издаването на книжки и минаването на механически обзор на колите. От бранша питат дали два пъти е отнемана книжката на Николай Колев Босия - един път за алкохол, а вторият път за липса на контролни точки.

Припомняме, поради корупция в системата и продажба на шофьорски книжки Николай Колев - Босия гладува 81 дни. Видният отстъпник искаше оставката на транспортния министър Ивайло Московски. Босия спря гладната си стачка едвам когато по искане на премиера Бойко Борисов транспортният министър Ивайло Московски подаде оставка следкатастрофата край Своге, в която починаха 17 души.

 Босия: Искат оставката на Московски поради коланите, за какво не за цвета на седалките?
Босия: Искат оставката на Московски поради коланите, за какво не за цвета на седалките?

77 дни гладна стачка...

Транспортният отрасъл е против въвеждането на нова продуктова такса . Превозвачите са подготвени да сезират Европейския съд. Няма такава продуктова такса, съобщи Йордан Арабаджиев - ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи.

Тази такса се заплаща авансово при закупуването на МПС, като без нейното заплащане нямало по какъв начин да се записва автомобила в КАТ, сподели Арабаджиев.

Вместо да влагат в нещо по-полезно за чиновниците, ще би трябвало да се заплаща тази такса , която не се знае защо и къде ще отиде. Най-потърпевши са дребните компании в бранша, които са подготвени и на митинги. ТИР-овете и рейсовете минаха около найлоновите торбички и им сложиха едни еко такси, сподели Арабаджиев.

Автобусните превозвачи не са удовлетворени, че се вкарват санкции за липса на колан в рейсовете за водача и компаниите . Глоби би трябвало да има и за пасажерите. От сектора желаят и изсветляване на сивия бранш при автобусния транспорт. Еднократните такси не са решение на проблемите, съгласно представители на бранша. Това е грабеж, скочиха превозвачите .

Христо Христов счита, че това е в контраст на европравилата и Конституцията . Данъци се вкарват не с разпоредба, а със закон. Секторът желае прекъсване на наредбата и среща с екоминистър Нено Димов.

Транспортният отрасъл е обезпокоен от управническата рецесия в сектора. Неговите представители застават зад подалия оставка министър Ивайло Московски. При нас няма да е един огромен експерт, оповестиха превозвачите, съгласно които Московски защитавал националния интерес . Той се бореше за целия транспортен отрасъл, считат превозвачите.

Те пожелават триумф от тук нататък на Ивайло Московски и бързо нахлуване в бранша на неговия правоприемник на министерския пост.

Припомняме, по-рано денем се организира втори съдружен съвет на ГЕРБ и " Обединени патриоти " след оставките на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски с претекст трагичната злополука край Своге, когато починаха 17 души , а 21 бяха ранени.

На оставките остро се опълчи водачът на НФСБ Валери Симеонов, защото те не са съгласувани с сътрудниците. Различна е позицията на водача на " Атака " Волен Сидеров, който няма искания към премиера Борисов, само че имаше искания към вицепремиера Симеонов.

НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остро изказване, с което сложиха ултиматум на държавното управление да стартира същностни промени. Симеонов предизвестява, че може да отдръпна поддръжката си и да излезе от ръководството.

От Вътрешна македонска революционна организация първи желаеха съдружен съвет, а Каракачанов от самото начало призоваваше към разговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР