Министърът-председателят Бойко Борисов и руският външен министър Сергей Лавров проведоха

...
Министърът-председателят Бойко Борисов и руският външен министър Сергей Лавров проведоха
Коментари Харесай

Бойко Борисов и Сергей Лавров проведоха телефонен разговор


Министърът-председателят Бойко Борисов и съветският външен министър Сергей Лавров организираха телефонен диалог. Лавров поздрави българския министър председател по случай националния празник на страната ни – 140-годишнината от Освобождението на България от османско робство, като акцентира, че културните полезности, сплотяващи България и Русия, са основа за задълбочаване на двустранните връзки в редица сфери.

Бойко Борисов и Сергей Лавров разискаха предпочитаната тематика за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз - развиването на страните от Западните Балкани. Българският министър председател уточни, че страните от района би трябвало да бъдат подкрепени интензивно и че България поставя старания за построяването на по-добро инфраструктурно свързване на страните от този район с страните от Европейски Съюз. Затова България търси поддръжката освен на държавите-членки на Европейски Съюз, само че и на други сътрудници като Русия, означи още българският министър-председател, представен от пресслужбата на Министерски съвет.

Премиерът Бойко Борисов благодари на съветския външен министър Сергей Лавров за присъединяване му в днешното разкриване на изложбата по случай 140 години от освобождението на България. Тя беше открита през днешния ден от дипломат Бойко Коцев и министърът на външните работи на Русия в съветското външно министерство в тържествена конюнктура. Изложбата показва архивни документи, измежду които копие на Сан-Стефанския кротичък контракт и ратификационни османски документи от 4 март 1878 година, готови от Министерство на външните работи на Русия и от „ Неизвестни фотографии от Руско-турската война 1877-1878 година “, предоставени от Посолството и Българския културен институт в Москва.

„ Изложбата е впечатляваща и тя демонстрира нашата обща история. Признателни сме на нашите български другари за увековечаването на паметта на такива изтъкнати военачалници като генералите Скобелев, Тотлебен, Гурко, Драгомиров. Нашите другари грижовно пазят паметта на съветските бойци и офицери, които са положили живота си върху олтара на успеха “, уточни Лавров.

Руският външен министър съобщи още, че общото ни културно и духовно завещание е основа за постъпателното развиване на нашето съдействие във всички области– политика, стопанска система, просвета, туризъм. /bgnes.com
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР