Министърът посочи, че дисциплинарните производства ще се развият по възможно

...
Министърът посочи, че дисциплинарните производства ще се развият по възможно
Коментари Харесай

Демерджиев нареди проверката по случая „Семерджиев” да обхване ръководните кадри

Министърът уточни, че дисциплинарните производства ще се развият по допустимо най-бързия метод

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е упълномощил инспекцията по случая " Семерджиев " да се разшири и обхване управителните фрагменти и чака резултатите от нея. Това разяснява той пред публицисти, откакто сервира венци и цветя в символ на респект към починалите пожарникари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес службата " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " празнува своя професионален празник.

Министър Демерджиев разяснява, че към момента не му е докладвано дали има полицейски чиновници, които сами да изоставен системата, след апела му да се отдръпват, защото са прикривали незаконни прояви на Георги Семерджиев - мъжът, предизвикал тежката злополука на столичния бул. " Черни връх ", при която починаха две млади дами.

" Вярвам, че ще има такива, във връзка с тези, които се намират в отчета на инспектората, той е предаден и са стартирани формирания на дисциплинарни производства. Възложил съм тази инспекция да се разшири до управителните фрагменти, които стоят над персонално виновните чиновници, с цел да забележим, дали те са упражнили надзор ", съобщи министър Демерджиев. По думите му с инспекцията ще се види дали въпросните ръководители са съдействали по някакъв метод за позволените нарушавания.

Министърът заяви, че инспекцията не е установила съответни облаги. Той разяснява, че е задоволителен фактът, че полицейските чиновници са нарушили закона, с цел да подкрепят едно лице, което явно се занимава с незаконна активност. Демерджиев уточни, че за него един от най-фрапантните образци е издаването на наказателни постановления за явни закононарушения. Има кореспонденция, която е забавена, има най-малко три случая за действия от незаконен темперамент, които вместо да се насочат към способените органи, са били глобени от полицейските чиновници с наказателни постановления. Има случаи, в които е позволено, лицето да избяга, откакто е арестувано от органите на Министерство на вътрешните работи, което е неуместно, добави Демерджиев и посочи, че са известни два такива случая.

Министърът уточни, че има уверението, че дисциплинарните производства ще се развият по допустимо най-бързия метод. За мен е изумителен фактът, че извънредно доста чиновници са забъркани в този случай. Споделям терзанията, че евентуално има хора и на по-високо равнище, които не сме разкрили, само че ще поставим всички старания да бъдат разкрити, сподели той./Nova.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР