Министърът обясни пред парламентарната комисия по бюджет и финанси схеми

...
Министърът обясни пред парламентарната комисия по бюджет и финанси схеми
Коментари Харесай

Е Това Вече Не Го Очакваха! Много Юнаци Изтръпнаха! Това, Което Съобщиха От Кабинета Борисов Втрещи Всички

Министърът изясни пред парламентарната комисия по бюджет и финанси схеми за неплащане на Данък добавена стойност по морето.

Когато тръгнем да вършим някаква инспекция по морето на ресторант или на различен търговски обект със забележителен оборот, таман в миг, в който този обект е достигнал оборот за регистрация по Данък добавена стойност, той сменя компанията и притежателя и продължава да попада и съществува като същия търговски обект на същото място със същата визия, само че към този момент с друга компания, различен наемател, различен търговец отвън Данък добавена стойност оборота и без да заплаща Данък добавена стойност.

Затова, с изключение на законодателни промени, от финансовото министерство плануват още спомагателното назначение на инспектори към Национална агенция за приходите, за надзор, сподели министърът.

Контролът ще бъде затегнат и над парите в брой, в касите на неправителствените организации и предприятията от нефинансовия бранш, уточни още Горанов:

Ако сме били прекомерно демократични във връзка с неправителствените организации, гледахме листата с огромните наличия и при тях. В момента, в който приключим с нефинансовите предприятия отвън енджиотата, ще се захванем и с тях, безапелационен е първият ни финансист.

Той уточни, че в края на 2016 година има наличност 13 милиарда и половина в брой в касите на компаниите. Наличността в стопанската система на пари в брой е била 14 милиарда и половина.

Бюджетът към този момент върви добре и няма опасности за годишното осъществяване. В бюджета за 2018 година няма да има фрапантни промени, сподели още финансовият министър.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР