Министърът на земеделието на Република Северна Македония Люпчо Николовски съобщи

...
Министърът на земеделието на Република Северна Македония Люпчо Николовски съобщи
Коментари Харесай

България ще изнася пшеница за Северна Македония

Министърът на земеделието на Република Северна Македония Люпчо Николовски заяви нощес в профила си във Facebook, че е реализирано съглашение страната му да внася пшеница от България, съобщи Българска телеграфна агенция.

" С моя сътрудник министърът на земеделието на България Иван Иванов се разбрахме да се обезпечат от България спомагателни количества пшеница. По подобен метод със съседите си градим същинско добросъседство, а сплотени по-лесно ще преборим актуалната рецесия ", написа Николовски.

Миналия месец Северна Македония се контракти да внася пшеница от Сърбия.

Двамата министри са в Берлин във връзка министерската среща в границите на Берлинския развой и разговора по селскостопанска политика: Германия - Западни Балкани.

Министерската среща е под взаимното председателство на федералното министерство на прехраната и земеделието на Германия и непрекъснатата работна група за районно развиване на селските региони (SWG RRD), в която министерството на земеделието на България има статут на наблюдаващ.

Берлинският развой е самодейност на Германия, почнала през 2014 година, имаща за цел засилено районно съдействие и поощряване на добросъседските връзки, резистентен напредък и подкрепяне на евроинтеграцията на страните от Западните Балкани.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР