Министърът на здравеопазването в оставка Асена Сербезова съди прокуратурата за

...
Министърът на здравеопазването в оставка Асена Сербезова съди прокуратурата за
Коментари Харесай

Сербезова съди прокуратурата за 70 000 лв. заради делото за всяване на паника

Министърът на опазването на здравето в оставка Асена Сербезова съди прокуратурата за 70 000 лева поради воденето против нея дело за всяване на суматоха при започване на пандемията.Искът е по Закона за отговорността на страната и е подаден на 28 юни от юриста ѝ Марин Пандов, споделиха за " Хоризонт " от съда.

Разследването против Сербезова беше поради нейни изявленията през април 2020 година по Националното радио и телевизия в качеството й на ръководител на Българския фармацевтичен съюз.В интервютата тя предизвестява за евентуална рецесия за медикаменти поради пандемията.

Сербезова беше оправдана от Софийския областен съд. Прокуратурата стачкува пред Софийския градски съд, само че по-късно се отхвърли да поддържа обвиняването, а представителят на държавното обвиняване съобщи в правосъдната зала, че изказванията на Асена Сербезова са отстояване на мнение, а не целеустремено погрешно заблуждаващо известие за паника.

Сред материали, с които здравният министър в оставка съди прокуратурата, са и материалите от следствието и двата правосъдни процеса против нея.

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР