Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед във

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед във
Коментари Харесай

Здравното министерство пусна пътуванията до Египет, Тунис и Мароко

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед по отношение на влизането в България от 1 април 2021 година, видя TravelNews. Заповедта виж тук. С нея отпада наложителната карантина при пътуванията на българите до Египет, Тунис, Мароко и още няколко африкански страни, в които няма съществено разпространяване на COVID-19. При идване у нас, хората ще би трябвало да си вършат PCR тест до 24 часа и при негативен резултат, ще бъдат освобождавани от карантина, написа в т. 9 от заповедта. Може да влизат и непосредствено с изработен и отрицателен тест от съответните страни. Остров Занзибар (Танзания) и Кения остават с карантината от 10 дни.

Преди няколко дни държавното управление на Египет изпрати протестна нота до България за наложената 10-дневна карантина за връщащите се от страната туристи. В Египет са годни противоепидемични ограничения и е следено скупчването на туристи на едно място. Прецизиран е потенциалът на гостите в хотелите и заведенията за хранене, числеността на групите при превозване им по време на екскурзии, визити на обекти и прехвърляния, написа в нотата. Натоварването на болничната система в Египет е едва. Показатели, за които България към сегашния миг не може да записва за жалост. В Кайро се намира един от най-големите центрове на Световната здравна организация.

За отпадането на карантината от Египет, Тунис и Мароко упорстваха още туроператорите, които са възнамерявали 45 полета единствено до Египет през април и май. Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници „ Обединение Бъдеще за туризма “ изпратиха писмо до премиера Бойко Борисов, министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, до доцент Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор и до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Туроператорите и локалните хотели са възнамерявали задоволително превантивни ограничения за надзор с условието за входно и изходно PCR тестване. Освен това към този момент има забележителен брой имунизирани българи, които желаят да пътуват.

Мирослав Иванов/travelnews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР