Министърът на здравеопазването на Португалия Марта Темидо подаде оставка след

...
Министърът на здравеопазването на Португалия Марта Темидо подаде оставка след
Коментари Харесай

Здравният министър в Португалия подаде оставка заради закрити спешни акушерски служби


Министърът на опазването на здравето на Португалия Марта Темидо подаде оставка след рецензии против решението й краткотрайно да закрие незабавните акушерски служби, което постанова рисковано прекачване на бременни дами сред лечебните заведения.

В изказване на Министерството на здравеопазването се споделя, че Темидо е решила да се отдръпна, защото е " осъзнала, че към този момент няма нужните благоприятни условия да остане на поста си ".

В настрана изказване министър-председателят Антонио Коста съобщи, че е приел оставката ѝ и благодари на Темидо за работата ѝ, която включваше организирането на сполучлива акция за имунизация против COVID-19.

Правителството предприе мярката за закриване на незабавните акушерски служби, изключително през почивните дни, защото няколко лечебни заведения не разполагаха с задоволително лекари по време на летните отпуски.

Опозиционните партии и общините разкритикуваха министъра, защото бременните дами от време на време би трябвало да подхващат рисковани пътувания до отдалечени лечебни заведения.

Оставката на Темидо пристигна часове, откакто се появиха известия, че в събота бременна жена е умряла, откакто е получила инфаркт по време на пренасяне с линейка от основната болница в Лисабон " Санта Мария ", в която не е имало свободни места в неонатологията, в друга болница в столицата.

Темидо стана министър на опазването на здравето през октомври 2018 година и миналата година беше измежду най-популярните членове на държавното управление с помощта на триумфа на акцията за имунизиране, съгласно изследванията на публичното мнение.

Но в последно време звездата ѝ избледня поради кадровите и други проблеми в доста държавни болници и откакто хиляди лекари показаха така наречен отвод от отговорност, базирайки се на неприятни условия на труд и последна отмалялост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР