Министърът на здравеопазването на Аржентина Хинес Гонсалес Гарсия подаде оставка

...
Министърът на здравеопазването на Аржентина Хинес Гонсалес Гарсия подаде оставка
Коментари Харесай

Аржентинският здравен министър хвърли оставка след скандал с пререждане за имунизации

Министърът на опазването на здравето на Аржентина Хинес Гонсалес Гарсия подаде оставка след изказвания, че е уреждал преференциални имунизации против ковид за свои политически съдружници, заяви ДПА.

Оставката е била подадена по искане на президента Алберто Фернандес. Постът министър на опазването на здравето ще бъде стихотворец от държавния секретар на министерството Карла Висоти.

Скандалът беше провокиран от проправителствения публицист Орасио Вербитски, който сподели в радиопредаване, че след диалог с Гонсалес Гарсия е бил извикан в министерството, с цел да бъде имунизиран. Поради възрастта, специалността му и рисковите фактори редът на Вербитски за имунизиране към момента не е пристигнал.

Твърди се, че към този момент някогашният министър на опазването на здравето е запазил 3 хиляди ваксини за приложимост по своя персонална преценка.

Смята се, че измежду непозволено имунизираните са били авторитетният синдикален водач Уго Мояно, брачната половинка му и 20-годишният им наследник.

В южноамериканската страна се ползва най-вече съветската ваксина Спутник V. Наскоро дойдоха и първите дози от имунизацията на АстраЗенека. Досега са имунизирани едвам 390 хиляди души от 45-милионното население на Аржентина./
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР