Министърът на здравеопазването ме информира за одитния доклад още миналата

...
Министърът на здравеопазването ме информира за одитния доклад още миналата
Коментари Харесай

Премиерът изненадан от агресивната реакция по повод рокадата в Пирогов

" Министърът на опазването на здравето ме осведоми за одитния отчет още предходната седмица, беше явен, че има притеснителни изказвания, беше въпрос на време и процедура да се вземе решение. Това е напълно в неговите пълномощия. Изненадан съм от тази нападателна реакция, тъй като работата на Народното събрание е да приема бюджета и законите, в случай че главната му задача е да гледа кой шеф на болница е заменен има проблем. Всеки би трябвало да си гледа дилемите, които подхождат на институцията. Има способи Народно събрание да се намеси в този развой - да извикат министъра и да го изслушат, само че не е това методът да блокираш бюджета ", съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти.

Денков акцентира, че той не е имал ангажимент към ГЕРБ, че няма да се освобождава шефът на " Пирогов ".

" Министърът има права. Когато той твърди, че има учредения и има съответните отчети, може да пристъпи към съответните дейности. Аз съм осведомен, не съм му казвал да го прави, само че не мога и да го спра, тъй като ще излезе, че аз му влияя върху работата ", добави Николай Денков.

Той разяснява, че чака от здравния министър да отбрани позицията, която е изложил, да я показа пред народните представители и обществеността и да отбрани, че е бил прав.

" Крайно време е да се разберем кой какви пълномощия има ", акцентира министър председателят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР