Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е подготвил план за действие

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е подготвил план за действие
Коментари Харесай

Новият здравен министър е подготвил план за действие за всички направления

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев е подготвил проект за деяние за всички посоки. Това сподели Ананиев пред публицисти по време на гала за предаване на поста в Министерството на здравеопазването. Той добави, че ще се опита да форсира нещата, стоящи като ангажимент пред министерството. Ананиев сподели още, че от дълго време работят дружно с досегашния министър Николай Петров и ще продължат да си сътрудничат. Николай Петров даде на Ананиев доклад за активността на министерството за последните шест месеца.

 © Българска телеграфна агенция
Още от през днешния ден започваме да работим с ускорени темпове по всички проблеми пред опазването на здравето, разгласи пред медиите в Народното събрание министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, незабавно откакто бе одобрен на поста от Народното събрание.

Имам проект за деяние, който не планува нито 100 дни толеранс, нито 30, просто започваме от през днешния ден, увери той като се надява още идната седмица да е подготвен с екипа си, имал към този момент визия за заместниците си.
Ананиев не се намира за новото камикадзе на поста, както го предизвестиха от опозицията при дебатите в пленарната зала. Знаете, че от доста години работя в обществения бранш, в частност бюджета, занимавал съм се с бюджета на НЗОК, на Министерство на здравеопазването, на целия бранш " опазване на здравето ", напомни професионалната си биография той. И заяви, че през днешния ден сутринта, преди да пристигна в Народно събрание, е разговарял за следващ път с премиера Бойко Борисов.

Едно от направленията, в които новоизбраният здравен министър счита да насочи старания, е да бъдат спрени кражбите в сферата. Мерките включват разнообразни типове проверки, усилване контрола - предварителния, настоящия, последващия, неочаквани инспекции, изключително на протоколите за скъпоструващите медикаменти. Под лупа ще се гледат и предписването на медикаментите, аптеките.

Според него има механизми, включително преустановяване на договорите, с лекари, които, по думите му, се поддават на грозни тласъци от фармацевтичните компании.

Електронното опазване на здравето, електронната здравна карта, електронната рецепта, електронната платформа за публични поръчки ще са също във фокуса на министъра и той се надява да форсира процесите. Според него тук е и огромната опозиция на лобитата.

Нямахме надзор на входа на системата, в този момент той разрешава да създадем инспекции сега, в който постъпва пациентът, дали дава отговор на избраната диагноза, да вземем за пример, изясни Кирил Ананиев.
Искам да намеря салдото сред всички участници в здравноосигурителния развой - жителите да са удовлетворени от лекуването и лекарите от заплащането си, увери новият здравен министър.

Бюджетът за опазване на здравето за 2018 г, в този момент към този момент като министър, той дефинира като " вероятният баланс, който нашето общество може да си разреши на този стадий ".

Ананиев акцентира, че с предшественика си Николай Петров е работил извънредно добре.
Във всички обвинявания към него никой не говореше за работата му като министър, а за предходната му функционалност - като началник на ВМА, мисля че е добър експерт, разяснява той.
 Кирил Ананиев е новият здравен министър Кирил Ананиев е новият здравен министър
Депутатите избраха Кирил Ананиев за здравен министър. "За " гласоподаваха 121 депутати, 85 се оповестиха "против ". Досега той беше заместител министър на финан...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР