Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева отмени заповедта за уволнение

...
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева отмени заповедта за уволнение
Коментари Харесай

Служебният здравен министър отмени заповедта за уволнение на директора на Пирогов

М инистърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева анулира заповедта за уволняване на шефа на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ доктор Валентин Димитров.  Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването (МЗ).

Към момента инспекциите на виновните институции не са открили злоупотреби и корупционни практики, които да постановат промяна на управлението на незабавната болница. Потвърдено е само, че при възлагането на публични поръчки в лечебното заведение са позволени административни нарушавания, показват от ведомството.

Болница „ Пирогов “ е обект от национално значение. Годишно лечебното заведение поема  над 200 000 случаи на неотложност от цялата страна и поддържа структури, които нямат опция в България. Лечебното заведение извършва без просрочие заплащанията си за заплати към всички 2400 чиновници, оповестяват още оттова.

Договорът за ръководство на УМБАЛСМ „ Пирогов “ изтича в края на април и следва провеждането на конкурсна процедура, до приключването на която промени в управлението не са наложителни.

Породеното през последните месеци напрежение оказва отрицателно въздействие върху доверието на пациентите и върху медицинските експерти, а краткосрочната смяна в управлението ще докара до нарушавания в естествения им темп на работа, показват от Министерство на здравеопазването.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР