Министърът на здравеопазването Асена Сербезова е утвърдила образци на цифров

...
Министърът на здравеопазването Асена Сербезова е утвърдила образци на цифров
Коментари Харесай

Пуснаха зелен сертификат за трета доза ваксина срещу COVID-1...

Министърът на опазването на здравето Асена Сербезова е утвърдила мостри на дигитален коронавирус документ на Европейски Съюз за сложена бустерна доза против COVID-19, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазавнето.

Всички европейски зeлени документи за сложена бустерна доза против ковид ще бъдат прегенерирани и могат да бъдат изтеглени от портала на Националната здравноинформационна система /НЗИС/ - https://www.his.bg/, от 20 декември.

Това се постанова, защото Европейската комисия е трансформирала метода на обозначаване на броя на поставените дози в цифровия документ на Европейски Съюз за имунизация. Според новите условия, които влизат в действие в целия Европейски Съюз от 1 януари 2022 година, бустерната доза за двудозовите ваксини ще бъде обозначена като " 3/3 " в документа, а при еднодозовите ваксини ще бъде отразена като " 2/2 ", показаха от пресслужбата.

Всички, които желаят да изтеглят своя европейски документ по новия пример, могат да посетят интернет портала на НЗИС след 20 декември. Те би трябвало да вкарат ЕГН, номер на персоналната карта и Националния референтен номер на поставената бустерна доза или номера на някой от предходните генерирани документи.

Издадените досега документи за имунизация ще продължат да са годни на територията на Европейски Съюз, даже бустерната доза да е обозначена в документа по друг метод от признатите нови правила, се показва в известието.

Въвеждането на общи правила за обозначаването на реваксинация в Европейски Съюз постанова преконфигуриране на системата за генериране на европейски зелени документи, която беше построена от " Информационно обслужване " АД по контракт с Министерство на здравеопазването, означават оттова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР