Министърът на вътрешните работи връчи 341 нови служебни автомобила. Те

...
Министърът на вътрешните работи връчи 341 нови служебни автомобила. Те
Коментари Харесай

МВР с 341 нови служебни автомобила

Министърът на вътрешните работи връчи 341 нови служебни автомобила. Те са предопределени за няколко регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от ведомството.
Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в осъществяване на план по Фонд „ Вътрешна сигурност “ на Европейски Съюз „ Подкрепа за оправянето с миграционния напън по българските външни граници “, като част от средствата за незабавно подкрепяне в размер на 160 млн., които Европейски Съюз отпусна на Р България през есента на 2016 година
Автомобилите ще бъдат разпределени сред 9 регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи: Благоевград, Бургас, Видин, Монтана, Перник, София-област, Хасково, Ямбол, Кюстендил и Дирекция " Жандармерия ". Те са оборудвани с информационен терминал ТЕТРА, система за автоматизирана идентификация на регистрационните номера на моторните транспортни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери.
Министър Младен Маринов пожела на служителите на реда да работят с тях в интерес на хората.
„ Новите коли са предопределени за запазване на публичния ред в граничните зони. Те са за регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи, на чиято територия има външни граници за Европейски Съюз. Друга част от тях ще бъдат разпределени в жандармерийските подразделения в страната, защото те главно вземат участие в обезпечаването на дребните обитаеми места и труднодостъпните зони, където полицейски екипи недостигат “, сподели на церемонията министърът.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР