Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович заяви, че

...
Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович заяви, че
Коментари Харесай

Арести след инцидента пред сръбския парламент

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Небойша Стефанович съобщи, че полицията, по разпореждане на способените държавни органи, е арестувала 15 души, взели участие в конфликта пред сръбския парламент.
Председателят на Съюз за Сърбия (СзС) Янко Веселинович, която е в коалиция с Двери на Обврадович, разяснява случая.
" Инциденти като днешния се случват във всички парламенти по света. Те не са необичайност, изключително като се има поради, че живеем в автокрация и че Народното събрание е стихотворец от една партия, а опозицията няма опция да изрази позициите си ", сподели Веселинович, като добави, че „ те не поддържат никакво принуждение “.
Социологът Весна Пешич също оцени случая, казвайки, че Двери и Обрадович вършат всичко това, с цел да могат да отидат на урните.
По-рано ръководителят на опозиционната сръбска партия Двери Бошко Обрадович дружно с няколко депутати и последователи на партията блокираха стълбището пред входа на Народното събрание. В един миг се стигна и до конфликт сред него и министъра на опазването на здравето Златибор Лончар, пристигнал за присъединяване в парламентарната сесия.
Малко преди началото на парламентарната сесия протестиращите блокираха централното стълбище пред Народното събрание, като не разрешиха на депутатите да влязат в постройката.
Лидерът на Двери съобщи, че държавното управление реализира „ държавен прелом “, като в удостоверение на тезата си уточни идните промени в два закона за изборите 45 дни преди тяхното осъществяване.
Вижте още:
Сблъсък пред Народното събрание на Сърбия (ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР