Министърът на вътрешните работи на Косово в оставка Екрем Мустафа

...
Министърът на вътрешните работи на Косово в оставка Екрем Мустафа
Коментари Харесай

Официално: Косово не признава сръбските паспорти

Министърът на вътрешните работи на Косово в оставка Екрем Мустафа разясни, че влизането и излизането в страната от Сърбия и назад се реализира единствено с персонална карта, само че не и с паспорт. Това оповестява скопското електронно издание „ Свободен щемпел “, представено от организация " Фокус ".
Съответното министърът изясни във връзка опасенията на някои сърби, живеещи в страната, че полицията няма да им разреши свободно напредване. Мустафа акцентира, че граничните чиновници на Косово са се намесили в някои случаи, при които сърби са пробвали да преминат границата с паспорт, а не с персонална карта. „ Паспортът не се признава като годен пътен документ сред двете страни според Брюкселското съглашение от 2011 година “, напомни Мустафа.
В Споразумението за свободно придвижване се показва, че „ жителите (с непрекъснато престояване - бел. ред.) в двете страни би трябвало да имат опция да пътуват свободно в границите на територията или през територията на едната и другата страна и на граничните пунктове единствено с персонална карта “.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР