Министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини се заема

...
Министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини се заема
Коментари Харесай

Италианският вътрешен министър ще гони и ромите от страната

Министърът на вътрешните работи на Италия Матео Салвини се заема и с нелегално пребиваващите в страната роми, предадоха осведомителните организации, като цитираха официално известие на ръководеното от него ведомство. Той е наредил да бъде направен в границите на две седмици отчет за роми, синти и каминанти в Италия. Целта е да се ревизира съществуването на противозаконни лагери, с цел да се изготви проект за изселване.

Роми, синти и каминанти са обичайно номадски етнически групи, които живеят в Европа от епохи. Синтите обикновено са от Западна и Централна Европа, до момента в който ромите произлизат от източната и югоизточната част на континента. Каминанти са най-малката група и са към 3%. По данни на Съвета на Европа в Италия има сред 120 000 и 180 000 роми, синти и каминанти - една от най-ниските бройки в Европа. Повече от половината от тях са италиански жители, които имат непрекъсната работа и дом, само че доста от тях са обект на закононарушенията от ненавист.

Според отчет на проромската организация Associazione 21 Luglio от 2017 година 26 000 роми, синти и каминанти населяват краткотрайни жилища или лагери в Италия. Заплахите против тях са се нараснали при крайнодесния министър на вътрешните работи Салвини, който предходната година също прикани за ново броене на ромите и за всички неиталианци, които да бъдат изгонени от страната. Той интензивно работи и за затварянето на италианските пристанища за кораби на благотворителни организации, които избавят мигранти в Средиземно море.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР