Министърът на вътрешните работи на Испания Хуан Игнасио Зойдо заяви,

...
Министърът на вътрешните работи на Испания Хуан Игнасио Зойдо заяви,
Коментари Харесай

Властите в Испания са притеснени, ще наблюдават границите за Карлес Пучдемон

Министърът на вътрешните работи на Испания Хуан Игнасио Зойдо съобщи, че страната му ще ускори наблюдението по границите си, с цел да предотврати завръщането на някогашния каталунски водач Карлес Пучдемон, предава Politico, представен от " Фокус ". „ Притеснени сме, тъй като не знаем какво ще направи човек с сходно държание “, съобщи Зойдо. Той добави, че Пучдемон може да се опита да доближи до Испания с хеликоптер, дребен аероплан или с катер, с цел да може каталунския районен парламент да го назначи наново.

„ Ние обмисляме интервенция, с цел да не може това да се случи. Ще създадем по този начин той да не може да влезе – даже и в багажника на автомобил “, добави министърът.

Пучдемон избяга от Брюксел през октомври, откакто бе свален от поста си поради оповестяването на независимостта на Каталуния. Неговите почитатели обмислят по какъв начин да го създадат още веднъж районен водач макар опасността за арест. Пучдемон обикаля Европа, само че не може да се завърне в Испания, където го заплашва затвор.

„ Без подозрение, справедливостта ще се стовари върху Пучдемон “, уверен е Зойдо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР