Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заминава утре за Словения,

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заминава утре за Словения,
Коментари Харесай

Калин Стоянов заминава за Словения за въздушния ни Шенген

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов отпътува на следващия ден за Словения, където ще вземе присъединяване в министерската конференция на страните от Залцбургския конгрес, проведена в границите на Словенското председателство. 

 

На идната среща в Бърдо при Кран ще бъдат разисквани настоящи тематики от дневния ред на Съвет „ Правосъдие и вътрешни работи “: действието на Шенгенското пространство и битката с каналджийството.

 

В рамките на форума се чака министър Стоянов да организира двустранни срещи с министрите на вътрешните работи на Австрия и Румъния в търсене на политическо единодушие по отношение на приемането на България и Румъния в Шенген. 

 

Министърът на вътрешните работи на Австрия Герхард Карнер е подготвен да разхлаби ветото за разширение на Шенгенското пространство с България и Румъния, стана ясно по-рано през днешния ден. Границите могат да бъдат отстранени за въздушния трафик. Сухопътните граници ще запазят настоящия си статут, като България и Румъния публично няма да бъдат членки на Шенген.

Залцбургският конгрес (ЗФ) е неофициална самодейност за съдействие в региона на сигурността, основана през 2001 година по концепция на Австрия. Понастоящем във форума вземат участие девет страни от Централна и Източна Европа - Австрия, България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР