Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев връчи награди на 70

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев връчи награди на 70
Коментари Харесай

Наградиха полицаи и доброволци, участвали в издирването на Сашко от Перник

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев връчи награди на 70 служители на реда и доброволци, взели участие в издирването на 11-годишния Александър от Перник. Момчето изчезна на 11 ноември, а след 9 дни интензивно търсене доброволци го откриха в труднодостъпна околност.

„ Това е може би най-щастливото събитие, което съпроводи мандата ни дотук – откриването на това малко момченце. А един от най-щастливите мигове, които аз изживях, е това да го държа за ръка през днешния ден и да го смъква по стълбите на Министерство на вътрешните работи “, съобщи Демерджиев.

Намирането на Сашко е от събитията, които връщат вярата в положителното у хората, съобщи вътрешният министър. „ Когато сме обединени и желаеме да създадем нещо положително – то се случва. Ето го резултата, ето го доказателството. Хората би трябвало да имат вяра, че има и положителни вести “, продължи той.

На церемонията по награждаването участва и 11-годишният Сашко, който приветства спасителите си.

„ Те потвърдиха, че българиският дух е жив и съпричастността и любовта и състраданието. Тези хора не стопираха да го търсят от самото начало и избавиха и моя и неговия живот “, показа бащата на детето Александър Цветанов.

А доброволците, които откриха детето, разясниха, че са подготвени да участват и в други  акции, въпреки че се надяват да не се постанова.

„ Винаги когато има такива произшествия, изключително с подобен сполучлив свършек, се усещаме в действителност признателни, че ни има и сме тук и съумяваме да помогнем “, сподели Емил Нешев.

Милко Михалков пък добави: „ Голяма наслада, това е. По принцип не може да се опише. “

Веселин Георгиев заключи:: „ Това че ние го намерихме беше отново доза шанс. “

В акцията по издирването участваха служители на реда, планински спасители, водолази и стотици доброволци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР