Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер остава категоричен, че включването

...
Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер остава категоричен, че включването
Коментари Харесай

Австрийски министър: Миграционната система на ЕС е в катастрофално състояние

Министърът на вътрешните работи Герхард Карнер остава безапелационен, че " включването на този стадий би било неточност ", визирайки България и Румъния.

В изявление за в. " Die Presse " Карнер споделя още, че желае да резервира правото си на несъгласие против присъединението на България и Румъния към Шенген, само че не постанова съответни условия на двете страни, написа Digi24, представен " Фокус ".

" Не става въпрос единствено за Румъния и България. Цялата миграционна система е в пагубно положение. Не съм аз този, който дава оценки за Румъния и България. Водя акция на европейско равнище за функционираща система. А това ще стане единствено в случай че външната граница е предпазена. Това също е основна част от новия пакт за убежището и миграцията, който Европейски Съюз реализира единодушие и който би трябвало да използван. Само тогава още веднъж ще има цялостна независимост на придвижване в Европейски Съюз ", уверен е той.

" Заедно с Румъния и България към този момент направихме крачка напред с въздушния Шенген, а също така и с морския Шенген. И ние би трябвало да продължим напред малко по малко ", добави Карнер.

Декларациите на австрийския министър на вътрешните работи са в подтекста на присъединението на България и Румъния към Шенген, което към този момент е единствено по въздух и море, като главният залог на договарянията е присъединението по суша.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР