Министърът на външните работи Теодора Генчовска заминава днес за Брюксел,

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска заминава днес за Брюксел,
Коментари Харесай

Министър Генчовска ще участва в редовното заседание на съвета Външни работи

Министърът на външните работи Теодора Генчовска отпътува през днешния ден за Брюксел, където ще взе участие в постоянното съвещание на съвета " Външни работи " (СВнР) на 21 март 2022 година, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. 

На него външните министри на страните - членки на Европейски Съюз ще обсъдят подхванатите досега дейности на равнище Европейски Съюз в отговор на съветската експанзия против Украйна, както и възможни бъдещи ограничения.

След края на постоянното съвещание на СВнР се планува и взаимна сесия на министрите на външните работи и министрите на защитата на страните - членки на Европейски Съюз, по време на която ще бъде разискван и вероятно утвърден Стратегическия компас. В рамките на форума ще бъдат извършени и редица срещи, на които ще се обсъдят настоящи въпроси от региона на външната политика в и отвън страните от Европейски Съюз.

Преди началото на СВнР, министър Генчовска ще взе участие в проведена от Гърция закуска на външните министри на страните - членки на Европейски Съюз с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР