Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва в министерската среща

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва в министерската среща
Коментари Харесай

Генчовска обсъди с колегите си в НАТО руската военна инвазия и подкрепата за Украйна

Министърът на външните работи Теодора Генчовска взе участие в министерската среща на страните членки на НАТО , която се организира на 6 и 7 април в централата на Алианса в Брюксел. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).
 
На 6 април министрите организираха съдържателна полемика по идната Стратегическа идея на Алианса , като един от главните резултати от идния съмит на НАТО в Мадрид през юни т.г.
 
Вторият ден от форума стартира със съвещание на Северноатлантическия съвет с присъединяване на украинския външен министър Дмитро Кулеба, който насочи явен зов за усилване на поддръжката за Украйна. Излъчено беше единно обръщение в осъждането на непровокираната и неоправдана съветска военна инвазия в Украйна, включително в подтекста на жестокостите в Буча. В съвещанието взеха присъединяване още Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Жозеп Борел , както и сътрудниците Грузия, Швеция, Финландия, Австралия, Нова Зеландия, Република Корея и Япония за разискване и на световните провокации пред сигурността.

 
В съюзен формат, министрите разискаха още нуждата от усилване на поддръжката за Украйна , отговора на НАТО на продължаващата съветска военна инвазия, както и укрепването на възпиращия и защитителен капацитет на Алианса. Съюзниците взеха решение за увеличаване на политическата и практическата поддръжка за уязвимите за съветско въздействие и интервенция сътрудници – Грузия, Молдова и Босна и Херцеговина . „

Трябва да останем единни и да продължим с безапелационния и съгласуван отговор в взаимност с Украйна, в това число с спомагателни ограничения по отношение на Русия. Ключово е да продължим да ускоряваме политическата и практическата помощ за Украйна “ съобщи министър Генчовска пред сътрудниците си.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР