Министърът на външните работи Теодора Ганчовска, която заедно с премиера

...
Министърът на външните работи Теодора Ганчовска, която заедно с премиера
Коментари Харесай

Теодора Ганчовска: Спасителната операция на моряците е изцяло организирана от правителството на Република България

Министърът на външните работи Теодора Ганчовска, която дружно с премиера Петков посрещна моряците от кораба " Царевна " на летище Варна отхвърли информацията моряците ни сами да са се евакуирали без страната да е оказала помощ. По думите ѝ интервенцията е напълно проведена от държавното управление на Република България, съобщи кореспондент на Moreto.net.

" Не знам от кое място получавате тази информация ", уточни Ганчовска и добави: " От 13 март сме в контакт с капитана на кораба. Контактът е всекидневен и се реализира по сателитен телефон. Премиерът също е в всекидневен контакт с капитана на кораба. В България координацията е извънредно тясна сред всички институции, сред всички служби и министерства, които имат касателство по тематиката. Операцията е напълно проведена от държавното управление на Република България в тясна съгласуваност с премиера. "
" На територията на Украйна не е имало хора от български спецчасти и военно разузнаване ", посочи Ганчовска.

Премиерът Петков добави:

" Имаше подготовка на два пъти. Два прозореца имаше за посрещането на хората, от тези 260 метра, които обявихме, че са доста рискови. Беше преценка на капитана, че е доста рисково да слязат хората, само че действително имахме подготвеност за посрещането им от другата страна на оградата на два пъти. Преговаряхме и с двете страни, и с украинската и с съветската. Бяхме подготвени според кой има превес на пристанището да действаме. И двете варианти ги държахме отворени. "
" Сега фокусът ни е върху идващия транспортен съд. Както знаем имаме още един транспортен съд в Черноморск. ", уточни министър председателят Петков и добави:

Така, че дано през днешния ден приемем това за един доста добър резултати да се фокусираме върху спасяването на втория транспортен съд, и да се надяваме да забележим капитана на Царевна напълно скоро тук. Но това към този момент е по-сложно, тъй като той ще остане, до момента в който самият транспортен съд може да излезе, а това е по-сложна интервенция. Нека поздравим всички с положителната вест, че имаме живи и здрави моряци в България. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР