Министърът на външните работи Николай Милков е провел среща с

...
Министърът на външните работи Николай Милков е провел среща с
Коментари Харесай

Външният министър се срещна с посланика на Нидерландия у нас заради Шенген

Министърът на външните работи Николай Милков е провел среща с посланика на Нидерландия у нас Симон ван дер Бург, оповестяват от Въшно министерство. Тема на диалога бе позицията на Нидерландия по присъединението на България към Шенгенското пространство.

Министър Милков е показал, че България извършва всички критерии за участие в Шенген, което е доказано неведнъж от Европейската комисия и отчетите на спомагателните експертни задачи, извършени на наша територия.



Поради това запасите на Нидерландия остават неубедителни, още повече че Хага отхвърли да изпрати свои представители в експертните задачи. Нидерландската позиция не се приема от сътрудниците от Европейски Съюз, не се базира на съответстващи причини и е антиевропейска, е показал министърът.

На фона на настоящата среда за сигурност задържането на България отвън Шенген не способства за общите старания за справяне с провокациите, разяснява Милков. Той е насочи предложение за намиране на компромисно решение, което да се базира на обстоятелствата и да е в полза на Европейския съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР