Министърът на външните работи на Великобритания Джереми Хънт предупреди за

...
Министърът на външните работи на Великобритания Джереми Хънт предупреди за
Коментари Харесай

Лондон очаква война САЩ - Иран

Министърът на външните работи на Англия Джереми Хънт предизвести за риск от непредумишлен спор сред Съединени американски щати и Иран поради нуклеарната договорка.  " Силно сме обезпокоени от риска от спор, който може да избухне инцидентно вследствие на непреднамерена ескалация ", сподели Хънт пред публицисти в Брюксел. Той добави, че е значимо да не се тласка Иран към обновяване на нуклеарната си стратегия. Хънт приказва преди срещата на външните министри на Европейски Съюз. Снощи в Брюксел се очакваше да дойде държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, който редуцира визитата си в Русия, с цел да се договаря с европейски водачи за Иран и новите американски наказания, както и за ултиматума на Техеран към Европейски Съюз да принуди Съединени американски щати да се откажат от наказателните ограничения.

Междувременно Обединените арабски емирства оповестиха, че 4 търговски кораба са станали обект на " интервенции за бойкот " покрай териториалните води на емирствата, оповестиха локалните управляващи, без да дадат детайлности къде и какво се е случило. Оповестено бе само, че няма жертви при случаите. Саудитска Арабия удостовери, че два от атакуваните кораби са нейни петролни танкери, единият от които превозвал суровина за клиенти в Съединени американски щати. Те били атакувани край крайбрежията на Фуджайра, едно от емирствата в ОАЕ, и съгласно саудитския министър на енергетиката Халид ал Фалих е застрашена сигурността на световните петролни доставки. Няма потърпевши или петролен разлив, само че са нанесени обилни вреди на двата кораба, допълни министърът.

 

ПРОФИЛ

Фуджайра е основен разпределителен пункт в региона и се намира покрай Ормузкия пролив, свързващ Персийския залив с Арабско море. " Саботажите ", за които не се оповестяват детайлности, стават в миг на растящо напрежение сред Иран и Съединени американски щати. Засилва се и американското военно наличие, на което Техеран отвърна, че това е " цел, а не опасност ". От основаният в Бахрейн Пети американски флот споделят, че знаят за известията, само че препращат за детайлности към управляващите в ОАЕ.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР