Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба призова днес

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба призова днес
Коментари Харесай

Украйна призова Китай да играе важна роля в разрешаването на конфликта

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба прикани през днешния ден Китай да играе " значима роля " в напъните за разрешаване на спора сред Киев и Москва.

" Споделяме позицията на Пекин за нуждата от намиране на политическо решение на войната против Украйна и призоваваме Китай като световна мощ да играе значима роля в тези старания ", съобщи Кулеба в Twitter.

Призивът беше насочен, откакто предходната седмица Киев прикани Пекин да осъди нашествието на президента Владимир Путин в Украйна.

Китай, който споделя враждебното отношение на Русия към Съединените щати, резервира безмълвие по отношение на дейностите на Путин в Украйна.

Миналата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести китайския си сътрудник Си Дзинпин, че ще има " последици ", в случай че Пекин окаже материална поддръжка на Москва.

Посланикът на Китай в Съединени американски щати съобщи в неделя, че страната му не изпраща оръжия на Русия, които да бъдат употребявани в Украйна, само че не изключи дефинитивно опцията Пекин да направи това в бъдеще.

Други западни страни също приканиха Китай да осъди дейностите на Путин в Украйна. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР