Министърът на външните работи на Турция разкритикува в събота подкрепата,

...
Министърът на външните работи на Турция разкритикува в събота подкрепата,
Коментари Харесай

Турция с критики към кандидатите за членове на НАТО Швеция и Финландия

Министърът на външните работи на Турция разкритикува в събота поддръжката, която бъдещите нови членове на НАТО Швеция и Финландия оказват на кюрдската войнствена формация ПКК, което може да усложни разширението на алианса, заяви Ройтерс.

" Проблемът е, че тези две страни намерено поддържат и се ангажират с ПКК и ОЗН. Това са терористични организации, които всеки ден нападат нашите войски ", съобщи Мевлют Чавушоглу при идването си в Берлин за среща с сътрудниците си от НАТО.

" Затова е недопустимо и възмутително, че нашите другари и съдружници поддържат тази терористична организация ", сподели той.

" Това са въпроси, по които би трябвало да приказваме с нашите съдружници от НАТО, както и с тези страни ", имайки поради Швеция и Финландия, добави той.

Преди срещата на външните министри на НАТО в Берлин на въпрос какво мисли за позицията на Турция министърката на външните работи на Норвегия Аникен Хюитфелт съобщи, че са 100 % зад Финландия и Швеция, в случай че те решат да аплайват за участие в НАТО ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР