Министърът на външните работи на Сърбия каза днес, че сръбският

...
Министърът на външните работи на Сърбия каза днес, че сръбският
Коментари Харесай

Дачич: Трябва да отстояваме мира с всички сили и да се готвим за война

Министърът на външните работи на Сърбия сподели през днешния ден, че сръбският президент Александър Вучич със споразуменията, които е договорил в Брюксел и Охрид, е основал добра основа за Сърбия, тъй като тя се е трансформирала в партия, която е градивна и към този момент не е на стената, а Дачич счита, че в този момент топката е в двора на Прищина, оповестява.

„ Очаква се Курти неотложно да образува Асоциацията на сръбските общини и идната стъпка е да показа някакъв вид на устава на Асоциацията на сръбските общини. Проблемът е, че Курти няма къде да отиде и по тази причина този миг е рисков “, сподели Дачич пред Танюг.

Той прибавя, че тъкмо по тази причина е бил апелът на Сърбия - " спрете Курти, с цел да не е късно ".

 „ В наш интерес е това да бъде позволено допустимо най-скоро и това би трябвало да бъде тествано, когато Курти и Вучич се срещнат, мисля през май “, сподели още Дачич.

" Прищина под претекст, че се бори с корупцията, ускорява наличието си на север, което съгласно Брюкселското съглашение нямат право да вършат. С неправилното пояснение на контрактуваното по масите и слагането на периоди, водят до проблем. Имаме разнообразни оферти по какъв начин да решим този проблем ", съобщи Дачич.

Дачич разяснява още, че е явно, че сърбите са уплашени и, че желаят да знаят по какъв начин Сърбия ще застане зад тях.

" Пристигането на армията е допустимо единствено при спор с НАТО, тъй като Прищина не съществува като военна мощ. Трябва да отстояваме мира с всички сили и да се готвим за война ", добави Дачич.

„ Ситуацията със сигурността в Косово е все по-тежка, има огромен брой съществени произшествия, броят им нараства. Това не са произшествия от вербален темперамент, косовската полиция стреля по сърби, има непрекъснати арести, нагнетяване на напрежението и основаване на неодобрение измежду сърбите с дългогодишно съмнение към интернационалната общественост. Те от ден на ден се обръщат към държавното управление с претенции да им помогнем и мисля, че по тази причина е значимо да знаем какво желае Сърбия “, добави Дачич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР