Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви днес

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви днес
Коментари Харесай

Дачич към Лавров: Благодарност към Русия за подкрепата на териториалната цялост на Сърбия

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич съобщи през днешния ден при започване на срещата с съветския външен министър Сергей Лавров, че връзките сред двете страни, макар многочислените провокации, са на високо равнище, оповестява RTV.

Те разискаха обстановката в Косово, събитията на Балканите, само че и настоящи интернационалните проблеми.

" Миналата година отбелязахме 185-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки. Те се характеризират с обичайно другарство, просвета и се основават на взаимно доверие и стратегическо съдействие ", сподели Дачич.

Особена роля за развиването на съдействието играят и персоналните връзки на двамата президенти Александър Вучич и Владимир Путин, добави той.

„ Сигурен съм, че с общите ни старания ще запазим двустранните връзки. Сръбският президент Александър Вучич изпрати публично писмо и поздравления на Путин за успеха му на изборите “, разяснява още Дачич.

Според него икономическите връзки с Русия са извънредно значими, изключително в региона на енергетиката, като двете страни имат съглашение, което по самодейност на двамата президенти е със период до 2025 година

„ Много сме признателни на Русия за поддръжката, която ни оказва, когато става дума за нашата териториална целокупност. Това е от огромно значение за нас и желая персонално да ви благодаря за огромното схващане и поддръжка във всяка обстановка, когато се обръщахме към вас за ще приказваме за обстановката в Западните Балкани и тази политика във връзка с двойните стандарти докара до нарушение на нашата териториална целокупност “, съобщи още Дачич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР