Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич по повод

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич по повод
Коментари Харесай

Дачич: В Хърватия систематично се изграждат отношения на омраза към Сърбия и сърбите

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич във връзка изказванията на ръководителя на хърватската дипломация Гордан Грлич Радман споделя, че никой няма право да дава урок на Сърбия по какъв начин да води външна политика, както и че Хърватия е „ систематично създаване на връзки на ненавист към Сърбия и сръбския народ “, оповестява TV Pink.

„ Просто това е нещо, с което имаме проблем с Хърватия, което е, че има систематична връзка на ненавист към Сърбия и сръбския народ “, сподели Дачич.

Той уточни, че никой няма право да дава уроци на Сърбия по какъв начин да води външна политика, тъй като съгласно него външната политика постоянно е била част от вътрешната политика, т.е. държавната политика.

Министерството на външните работи на Сърбия изпрати протестна нота до хърватското посолство в Белград във връзка обидните мнения на Грлич Радман, а Дачич споделя, че протестната нота в дипломатическия и интернационалния трафик е форма на връзка сред висшите представители на двете страни.

Дачич оцени, че неслучайно Сърбия и нейният президент Александър Вучич са тематика в хърватската политическа общност и в медиите.

„ Имаме обстановка, в която даже в този момент, след (протестната) нота, те не престават с тази история, че по някакъв метод поучават Сърбия да отиде на вярната страна на историята, като че ли те постоянно са знаели кой е на вярната страна ”, уточни Дачич.

Той съобщи още, че дипломацията е извънреден запас за разследващите структури, тъй като съгласно него дипломатите включват шпиони, разузнавачи и сътрудници.

На въпрос за какво ползата на Хърватия е огромен към този избирателен развой в Сърбия, Дачич сподели, че те се интересуват от всичко, което може да провокира избран вид политическа неустойчивост тук в Сърбия.

„ Вучич пое самодейността няколко пъти и аз няколко пъти участвах в срещи с Колинда Грабар Китарович и Пленкович, където говорихме за нормализиране на нашите връзки, само че в никакъв случай не съм бил уверен, че това в действителност ще се случи “, приключи Дачич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР