Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич обяви, че

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич обяви, че
Коментари Харесай

Белград връща част от дипломатите си в Скопие до седмица


Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич разгласи, че чиновниците в посолството на страната му в Македония ще се върнат в Скопие идната седмица, предава македонското електронно издание МКД, представено от "Фокус ". Първият посланик на Белград увери, че страната ще предприеме всички ограничения за отбрана на сръбските ползи в Македония и в същото време ще премисли опциите и потенциала си за осъществяване на работата при сегашните условия в южната си съседка.

"Следващата седмица след срещата, която ще имаме тук, а ние ще имаме среща и с президента Александър Вучич, част от нашия личен състав ще бъде върнат в Скопие. Посланикът ще се върне по-късно, когато приключим всички съвещания, които имаме желание да проведем тук, в Белград ", съобщи Дачич пред локални медии.

Първият посланик на Белград обясни, че в неделя Министерството на външните работи на Македония е било осведомено за отзоваването на целия личен състав на посолството за незабавни съвещания, тъй като е открита разследваща активност по отношение на сръбското посолство и Република Сърбия като цяло, в която не липсва задграничен фактор. "Искаме положителни връзки с Македония, желаеме да градим положителни връзки, само че нашият ангажимент е да защитим нашите ползи и в сходство с това ще използван главните дипломатически правила в интернационалните връзки ", акцентира Дачич.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР