Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич каза днес,

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич каза днес,
Коментари Харесай

Дачич: Сесията на Съвета за сигурност на ООН за бомбардировките над Югославия все още е несигурна

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич сподели през днешния ден, че към момента не е известно дали на 25 март ще се организира съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по искане на Русия по случай четвърт век от Бомбардировките на НАТО над Югославия, оповестява.

„ Не знаем дали въобще ще се организира сесията, защото преди нея се гласоподава процедурно дали би трябвало да се организира или не, тъй като отрицателният излаз ще навреди на Русия “, сподели Дачич.

Той акцентира също, че той като представител на Сърбия би трябвало да отиде на това съвещание, което във връзка 25-годишнината от бомбардировките на СР Югославия, почнали на 24 март 1999 година

Русия изиска този ден да се организира съвещание на Съвета за сигурност (СС) на Организация на обединените нации, само че провеждането му да бъде изместено за понеделник, защото Секретен сътрудник не работи събота и неделя.

 „ Това е още един индикатор за отношението на Запада към тази тематика, към страданието на сръбския народ и злото, което ни предизвикаха тогава “, сподели още Дачич.

Дачич сподели, че не би трябвало да се интересуваме от връзките сред великите сили, а от жертвите, метода, по който са осъществени противозаконните бомбардировки.

В понеделник Дачич сподели пред Танюг, че Япония, като ръководител на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации този месец, е споделила, че ще отговори на настояването на Русия.

 „ Това не значи, че може да няма спомагателни обструкции, само че както стоят нещата в този момент, това съвещание е планувано да се организира в понеделник, 25 март и е отдадено на 25-ата годишнина от бомбардировките над някогашна Югославия “, съобщи Дачич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР