Министърът на външните работи на Република Естония Маргус Цхакна пристига

...
Министърът на външните работи на Република Естония Маргус Цхакна пристига
Коментари Харесай

Външният министър на Естония пристига у нас

Министърът на външните работи на Република Естония Маргус Цхакна идва на публично посещаване у нас. Визитата е по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

Двамата министри и водените от тях делегации ще обсъдят необятен кръг въпроси от съвместен интерес и настоящи тематики от интернационалния дневен ред, като бъдещето на Европа и поддръжката за участието на България в Шенген и еврозоната, разширението на Европейски Съюз и войната в Украйна. Сред дискутираните тематики ще бъдат и нововъведенията, новите технологии, електронното ръководство, изкуственият разсъдък и други тематики в интерес на жителите на двете страни. Срещата ще цели усилване на съдействието в редица основни сфери, в това число в региона на дигитализацията и електронното ръководство, както и набелязване на благоприятни условия за осъществяване на взаимни планове и начинания.

След пленарните диалози вицепремиерът Мария Габриел и министър Маргус Цхакна ще създадат взаимно изказване за медиите - в 12,30 ч. в Министерство на външните работи. Желаещите да отразят събитието представители на медиите ще бъдат допускани с журналистически карти.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР