Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян предупреди Израел,

...
Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян предупреди Израел,
Коментари Харесай

Иран предупреждава Израел да спре войната в Газа или регионът ще „излезе извън контрол“

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян предизвести Израел, че Близкият изток може да се разпадне на надзор, в случай че не спре ударите по Газа.

Той сподели, че Съединени американски щати също са " отговорни " за даването на военна поддръжка на Израел.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Часове по-късно израелският министър председател Бенямин Нетаняху предизвести войските, че хората му са в борба за живота си и сподели, че войната против Хамас е „ направи или умри “.

Иран поддържа както Хамас, който нападна Израел преди две седмици, като умъртви 1400 души, по този начин и ливанската Хизбула.

Повече от 4600 палестинци са били убити през последните две седмици в Газа, съгласно ръководеното от Хамас здравно министерство, а Израел разгласи в събота, че ускорява въздушните удари.

" Предупреждавам Съединени американски щати и техния прокурист Израел, че в случай че не спрат неотложно закононарушенията против човечеството и геноцида в Газа, всичко е допустимо във всеки един миг и районът ще излезе отвън надзор “, сподели господин Амир-Абдолахян на конференция в Техеран.

Той сподели, че резултатите могат да бъдат " тежки, горчиви " и " да имат широкообхватни последствия ", както в района, по този начин и за тези, които се застъпват за война. < /p>

Външният министър добави, че военната поддръжка на Съединени американски щати за Израел е доказателство, че продължаващият спор в Газа е „ прокси война, водена от Израел от името на Съединените щати “.

Висши чиновници на Съединени американски щати също предизвестяват, че спорът може да се разрасне.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин предизвести за вероятността за „ забележителна ескалация на офанзивите “ против американски войски или жители.

„ Ако някоя група или която и да е страна желае да разшири този спор и да вземе преимущество на тази доста неприятна обстановка... нашият съвет е: недейте “, сподели той в програмата „ Тази седмица “ на мрежата ABC.

Държавен секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен също загатна " възможност от ескалация " от ирански подставени лица, като Хизбула или Хамас, и сподели, че Съединени американски щати " подхващат всички ограничения, с цел да сме сигурни, че можем да защитим " израелците и американските жители.

Няколко иракски бази, употребявани от водените от Съединени американски щати съдружни войски, са били обект на офанзиви с дронове и ракети през последните дни.

Също в неделя, Г-н Нетаняху посети войските в Северен Израел покрай границата с Ливан, където има замяна на огън с Хизбула от първите дни на спора.

" Ние сме в борба за живота си. Битка за нашия дом, това не е пресилване, това е войната. Направи или умри - те би трябвало да умрат ", сподели той.

Той предизвести Хизбула да не влиза във войната.

" [Хизбула] ще направи най-голямата неточност в живота си. И ние ще ги ударим с невъобразима мощ. Това ще значи опустошаване за тях и страната Ливан, " сподели той.

От своя страна Хизбула разгласи, че е " изцяло подготвена да се бие против Израел ".

Поне 27 души са Съобщава се за убити в Южен Ливан по време на замяна на огън сред Израел и Хамас. Най-малко петима израелски бойци и един граждански са били убити в Израел, съгласно израелски военни отчети.

Израел е наредил десетки северни общности да се изтеглят, добавяйки още 14 в неделя.

А в прилежаща Сирия - където Иран има военно наличие - израелски ракети удариха интернационалните летища в Дамаск и Алепо рано в неделя, убивайки минимум двама служащи, съгласно сирийските държавни медии.

И двете летища са изведени от приложимост заради повредата на пистите им.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР