Mинистърът на външните работи на Чешката република Якуб Кулганек призова

...
Mинистърът на външните работи на Чешката република Якуб Кулганек призова
Коментари Харесай

Чехия прозива НАТО да помогне на „парализираното й посолство“ в Москва

Mинистърът на външните работи на Чешката република Якуб Кулганек прикани държавите-членки на НАТО за подпомагане на „ парализираното чешко посолство “ в Москва, заяви TACC.

„ Ръководителят на чешката дипломация помоли съдружниците от НАТО да окажат практическа помощ на парализираното чешко посолство в Москва “, се споделя в изказването на външнополитическото ведомство в Прага.

Персоналът на посолството в Москва беше скъсен, откакто Русия отговори симетрично на Чешката република, като изгони 20 чешки дипломати. Преди това чешката страна разгласи 18 чиновници на съветското посолство за личност нон грата, които дефинира като разузнавачи.

Кулганек съобщи също, че работата на чешкото посолство в Москва в действителност е „ парализирана “ заради липса на личен състав и изиска съвещания със съдружниците на страната от НАТО.

Чешкото държавно управление съобщи, че личният състав на чешкото посолство в Москва е доста по-малък от това на съветската задача в Прага. Опозицията прикани държавното управление да предприеме стъпки за реализиране на паритет в броя на личния състав и в двете задачи. Според изчисленията на чешкото външно министерство от вторник личният състав на съветското посолство в републиката се състои от 27 дипломати и 67 механически чиновници, а чешкият в Руската федерация се състои от петима дипломати и 19 механически чиновници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР