Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович

...
Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович
Коментари Харесай

Мястото на Западните Балкани е в ЕС, заяви външният министър на Босна и Херцеговина

Министърът на външните работи на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович съобщи, че мястото на Западните Балкани е в Европейския съюз и процесът по присъединение е по-бърз от всеки път, заяви босненската национална телевизия БХРТ.

„ Мисля, че всички, което е най-важното умозаключение, сме твърдо уверени, че мястото на Западните Балкани е в Европейски Съюз. Заради обстановката в Украйна има подтик и този развой се случва по-бързо от всеки път “, акцентира Конакович, който взе участие в съвещанието на европейските външни министри в Брюксел през вчерашния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хърватският външен министър Горан Гърлич Радман изрази поддръжката на Хърватия за присъединението на Босна и Западните Балкани към Европейски Съюз.

„ Посочих Босна и Херцеговина като добър образец за страна, която през декември предходната година получи статут на претендент член. (…) Помолих сътрудниците от Европейски Съюз да поддържат Босна до края на годината, с цел да може страната допустимо най-скоро да продължи договарянията си с Европейски Съюз “, означи Гърлич Радман.

Той акцентира, че е значимо страните от Западните Балкани да се слагат от същата страна, от която са и страните членки на Европейски Съюз – от страната на осъждането на нашествието на Русия в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР