Министърът на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Гордан

...
Министърът на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Гордан
Коментари Харесай

Хърватският външен министър идва на официално посещение в София по покана на Мария Габриел

Министърът на външните работи и европейските въпроси на Хърватия Гордан Гърлич Радман идва на публично посещаване в София по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). Това е първото публично посещаване в България на задграничен външен министър след образуването на новото българско държавно управление. 

 

Сътрудничеството сред България и Хърватия в границите на Европейски Съюз и НАТО, присъединението на страната ни към Шенгенското пространство и към Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), войната в Украйна и други значими тематики от интернационалния дневен ред се чака да бъдат измежду акцентите по време на срещата сред двамата министри. 

 

В програмата на визитата се планува пленарна сесия сред делегациите им. След края на сесията министрите ще създадат взаимно изказване за медиите. Мария Габриел и Гордан Гърлич Радман ще посетят и столичното 102-ро ОУ с преподаване на хърватски език.

 

В рамките на визитата на хърватския министър у нас са планувани срещи с президента Румен Радев, с министър-председателя учен Николай Денков и с ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

 

На 7 и 8 юли Мария Габриел бе на работно посещаване в Хърватия. В Дубровник тя взе участие в 16-ото издание на интернационалния „ Дубровник конгрес “ на тематика „ Навигация в световното разбъркване “. В изказването си на форума Габриел очерта потребността от общи дейности по време на рецесии, от поощряване на интернационалните партньорства, от стратегически вложения в нови технологии и алианси за сигурност. Конференцията беше открита от министър Гордан Гърлич Радман. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР