Министърът на външните работи Екатерина Захариева коментира инцидентите с фенове

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева коментира инцидентите с фенове
Коментари Харесай

Външното министерство защити феновете на Левски

Министърът на външните работи Екатерина Захариева разяснява случаите с почитатели на Левски в Хърватия преди мача с Хайдук Сплит в четвъртък. В предаването " Събуди се ", тя разкри какви дейности е подхванала българската страна по случая.

" В 2:35 часа е постъпил сигналът и освен консулът ни, само че и посланикът са тръгнали на място. През цялото време са били със арестуваните почитатели на Левски.

Оказали са подпомагане за хотел, за издаване на паспорти от хората в изгорялата кола. Благодаря в действителност на хората ни в Хърватия за съответната реакция ”, изясни Захариева.

“По наша информация има арестувани хърватски почитатели. Имаме увещание, че се прави следствие против палежа. Това и по хърватските закони е закононарушение с висока социална заплаха.

Имаме и уверението, че следствието ще се извърши във допустимо най-кратки периоди. Следим случая с внимание. Има напътствие нашият дипломат да следи следствието.

Слава Богу всичко завърши добре и момчетата към този момент са в България. Посланикът ни е изискал опровергаване на най-необективно отразените събития в хърватските медии. В един от вестниците към този момент има такова.

Ще създадем нужното посредством посланика на Хърватия в България да следим деликатно събитията. Нямаме данни, че полицията е съдействала за палежа на колата. Разбирам, че момчетата са под въздействието на мощни страсти.

Моят апел е поддръжката да се показва на трибуните. Границата беше премината и от двете страни. Не са приятни такива произшествия. Българската страна се намеси съответно ”, разясни Екатерина Захариева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР